Wszystko, co powinieneś wiedzieć o piekarnikach w kuchenkach marki Stoves. Poznaj najważniejsze cechy i ciesz się z wielości funkcji, które te kuchnie posiadają.

Richmond/Sterling/Precision

Lewy górny piekarnik – Konwencjonalny z ruchomym grillem. Kompaktowy, szybki i wielostronny.

Prawy górny piekarnik – na gorące powietrze, który szybko się
nagrzewa.

Lewy dolny piekarnik – wielofunkcyjny o 13 różnych ustawieniach.

Prawy dolny piekarnik (100/110cm) – do
duszenia i powolnego gotowania.

Mini Range – Richmond

Górny piekarnik (600 DF/Ei) – konwekcyjny
z zamiennym grillem.

Dolny piekarnik (600 DF) – na gorące powietrze z grillem o zmiennej wydajności. Z funkcją rozmrażania i wyrastania, do powolnego gotowania oraz utrzymywania temperatury potraw.

Dolny piekarnik (600 Ei) – wielofunkcyjny
z 13 różnymi ustawieniami.

Mini Range – Sterling

Górny piekarnik (600 DF/Ei) – konwekcyjny
z zamiennym grillem oraz funkcją wolnego gotowania.

Dolny piekarnik (600 Ei) – wielofunkcyjny z 13 różnymi ustawieniami.

Dolny piekarnik (600 DF) – na gorące powietrze z funkcją rozmrażania.

Możliwości modeli Sterling, Richmond i Precision są niezwykle szerokie. Dzięki temu stanowią wielofunkcyjne rozwiązania, które oferują znacznie więcej niż jakiekolwiek inne piece.

Ciepło z dołu dzięki wentylatorowi:
Wykorzystywane do pieczenia spodu ciasta. Element znajdujący się na dole powoduje, że pieczony jest spód, podczas gdy wentylator odpowiada za krążenie powietrza wokół ciasta.

Piekarnik na gorące powietrze 3D:
W elektrycznych piekarnikach na gorące powietrze element grzewczy jest zamontowany wokół wentylatora. Wentylator rozprowadza ciepło w piekarniku i powoduje, że temperatura w każdym jego miejscu jest taka sama.

Grill z termoobiegiem:
Ciepło z grilla krąży w piekarniku dzięki wentylatorowi, dzięki czemu nie ma potrzeby obracania potrawy.

Intensywne pieczenie (gorące powietrze z góry i z dołu):
Funkcja ta jest przeznaczona do intensywnego pieczenia. Ciepło powstaje u góry i u dołu, a następnie jest rozprowadzane równomiernie po piekarniku przez wentylator.

Funkcja duszenia:
Temperatura około 80–90 stopni pozwala na powolne gotowanie potraw.

Funkcja rozmrażania:
Pozwala na szybsze i naturalne rozmrażanie zamrożonej żywności.

Piekarnik konwencjonalny:
W konwencjonalnym piekarniku elektrycznym ciepło jest wytwarzane u dołu i u góry. Ponieważ temperatura rośnie, piekarnik na dole jest chłodniejszy niż u góry. Wielką zaletą jest możliwość całkowicie niezależnego ustawienia temperatury u góry i u dołu.

Funkcja wzrostu ciasta chlebowego:
Dzięki krążeniu powietrza funkcja umożliwia wzrost ciasta chlebowego we właściwej temperaturze.

Funkcja pizzy:
Wstępnie zaprogramowana funkcja w piekarniku wykorzystująca gorące powietrze, które pozwala na przyrządzenie perfekcyjnej pizzy.

Piekarnik do grillowania:
Jest to specjalny piekarnik z unikatowym grillem, który nada każdej potrawie chrupiącą skórkę. Funkcja może być wykorzystywana również przy mniejszych potrawach. Zamiast całej powierzchni wykorzystywana jest tylko selektywnie i w ukierunkowany sposób jej część, co stanowi zrównoważone i energooszczędne rozwiązanie.